Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A csábításairól híres hormon - Feromon

NIYODO.hu
2022. 02. 22. 14:46:53
A csábításairól híres hormon - Feromon

Az állatvilágban is megtalálható feromon vegyületek segítik a kommunikáció bizonyos formáit, mint például nemi érdeklődés jelzését vagy a területigényre történő kinyilvánítást. A feromon szó latin jelentésének vizsgálata alapján a pherein (hordoz) és hormon (felizgul) részekből tevődik össze.  A feromonok olyan kémiai anyagok, amelyek a testfelszínen keresztül viselkedésbeli változásokat indítanak el a fajtársakban.

 

A csábításairól híres hormon – Feromon

 

Az emberek esetében külön érdekesség, hogy bár a feromonok illatát nem érezzük, ettől függetlenül az elrendeltetett hatásukat kifejtik.

 

Alapvetően két nagy típusról beszélhetünk.

 

  • Jelző feromonok: Rövid ideig tartó jelzésérték, riasztó funkciót töltenek be.
  • Hosszú távú hatást kiváltó elsődleges feromonok: Az agyban megtalálható hipotalamusz és agyalapimirigy funkcióin keresztül hosszabb távú hatást fejt ki. Az említett két agyi struktúra hatással van a nemi működésre is.

Megállapítható, hogy a feromonok lényeges hatást gyakorolnak a nemi viselkedésre. Az egyik ilyen felismerés, hogy az androsztenon-t a férfiak szervezete akarattól függetlenül is kiválasztja, ami vonzóbb hatást kelthet a hölgyeknél.

 

A csábításairól híres hormon – Feromon

 

Szerelmespárok vettek részt egy kutatásban, amely kísérlet során a szemüket eltakart alanyok tíz másik személy ruhadarabjáról vesznek illatmintát, amelyek között párjuk ruhadarabja is megtalálható. Az eredmények visszaigazolták, hogy a fellegekben járó párok egymás illatát érezték a legkellemesebbnek.

 

 

Hogyan fokozható a feromon termelése?

 Az egyik ismert hatásnövelő tevékenység a súlyzós edzés vagy jelentős mértékű fizikai munka. A testedzés során tehát beindul a feromon termelődés, azonban tisztálkodást követően a csáberejéről híres hormonok jelentős mennyiségétől is megtisztítjuk magunkat.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

A csábításairól híres hormon – Feromon

 

Hölgyeknek az alábbi feromon parfümöket javasoljuk a NIYODO kínálatából.