Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ashwagandha - Több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövény

NIYODO.hu
2022. 04. 12. 14:07:23
Ashwagandha - Több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövény

Az ashwagandha számos nagyszerű jótékony hatással bír. Az alábbiakban megismerkedhetünk néhány érdekes kutatási eredménnyel, ezzel a fantasztikus ősi gyógynövénnyel kapcsolatban.

Csökkenti a vércukor szintet

Egy laboratórium vizsgálat során kiderült, hogy fokozza az izomsejtekben az inzulin választ és javította az inzulinérzékenységet. További vizsgálatok szerint egészséges és cukorbeteg emberek esetében is csökkenti a vércukorszintet.

 

 

Adaptózist idéz elő, ami a rákos sejtek programozott pusztulását jelenti. 

 

 

Csökkenti a stressz hormont

Hozzájárulhat a kortizol szint csökkentéséhez. Krónikusan stresszes felnőtteken végzett kutatásban, akiket ashwagandha gyógynövénnyel kezeltek azon belül is a legmagasabb adag szintjén 30%-kal javult az állapotuk.

Másik vizsgálat eredményei alapján 64 krónikus stresszben szenvedő alany 60 napon keresztül alkalmazta az ashwagandha-t, ami az álmatlansággal töltött idők számát 69%-kal csökkentette.

 

Ashwagandha - Több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövénya

 

Növelheti a tesztoszteront, az izomtömeget és az erőt

A vizsgálati csoport ez esetben 75 meddő férfi volt. 

Az ashwagandha jótékony hatást gyakorolt a spermaszám és mozgékonyság esetében is. Ráadásul a tesztoszteronszint is jelentőse emelkedett, illetve az az antioxidáns szintje is növekedett a kontrol csoport esetében.

Másik tanulmányban a több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövény ismét bizonyított, hiszen több mint kétszeres hatékonyságúnak bizonyult a testzsír százalék csökkentésében. Jelentősebb növekedést értek el az alanyok izomerőben és méretben is.

 

 

Ashwagandha - Több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövénya

 

Csökkenti a gyulladást

Az ashwagandha növelheti a természetes gyiloksejtek aktivitását, tehát az immunsejtekét, így a szervezet ellenállóbb lehet a fertőzések elleni küzdelemben.

 

 

Javíthatja a memóriát

Az ájurvédikus gyakorlatban az emlékező képesség javítására használták. Egy nyolchetes kísérlet alátámaszthatja ennek indokoltságát, hiszen 50 felnőtt esetében napi kétszer 300 mg ashwagandha gyökér kivonat alkalmazása pozitív hatást gyakorolt a feladatmegoldó képességre és koncentrációra. Az általános memóriát is javította.

 

Ashwagandha - Több mint 3000 éve alkalmazott gyógynövénya

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

Az ashwagandha jótékony hatásaiért válaszd a NIYODO alábbi termékeit