Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BioPerine - A feketebors kivonatra alapozott egészségjavítás

NIYODO.hu
2022. 06. 20. 14:37:30
BioPerine - A feketebors kivonatra alapozott egészségjavítás

A Piperine, amelyet BioPerine védjeggyel is ismerhetünk egy szabadalmaztatott biohasznosulás-fokozó termonutriens tápanyag, a fekete bors kivonata, amely 98%-ban piperint tartalmaz és a szervezetbe juttatott tápanyagok hasznosulását segíti. Bizonyos elméletek szerint fokozza a sejtszintű anyagcserét is. Következzen a piperin néhány kutatások által is bizonyított hozzájárulása szervezetünk teljes értékű működéséhez.

Immunmodulátor

Kimutatták, hogy a piperin csökkenti a gyulladásos válasz aktivitását. Az Európai Journal of Pharmacology 2010-ben publikált tanulmány eredményei szerint a piperin csökkentheti a limfocitáknak az immunrendszerben való kommunikációját, így lassíthatja hatásukat.

 

 

Anti-tumor hatás

Néhány kutatási eredmény arra utal, hogy a piperin bizonyos rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A "Klinikai laboratóriumi tudomány" című kiadvány 2008-ban például azt sugallja, hogy a piperin gátolja a laboratóriumban termesztett vastagbélrákos sejtek növekedését.

 

BioPerine - A feketebors kivonatra alapozott egészségjavítás

 

Antidepresszáns

A piperinek antidepresszív hatása is lehetséges. Patkányokon végzett piperinvizsgálat azt mutatta, hogy a kiegészítés antidepresszáns és kognitív fokozó hatásokat fejtett ki. Az eredményeket 2008-ban az "Élelmiszer- és vegyi toxikológia" tette közzé. Egy 2009-ben közzétett másik tanulmány eredménye szerint, a piperin növelte a szerotonin és a dopamin tehát a boldogsághormonok jelenlétét.

 

 

  • Pezsdítően hat a vérkeringésre, így növeli a szervezet oxigénellátását.
  • Elősegíti a vörösvértestek működését, így vérszegénység esetén is előnyös hatása lehet.
  • Segíti az emésztőrendszer működését, a bors jelenléte segíti és fokozza a tápanyagok hatékonyabb felszívódását, étvágygerjesztő hatású.
  • Pozitív hatást gyakorolhat a veseműködésre.

 

Lehetséges mellékhatások

Az "Élelmiszerbiztonsági folyóirat" alapján a piperin általában biztonságos, mivel nem okoz jelentős változásokat a vérvizsgálatokban. A piperin egyik lehetséges mellékhatás az, hogy fokozhatja az orvosi gyógyszerek felszívódását, így veszélyes szintre hozhatja a készítményeket a véráramban.

 

Emiatt a kiegészítést nem szabad beadni a gyógyszerekkel egyidejűleg. A piperin gátolhatja a gyógyszerek májmetabolizmusát is, ami szintén emelheti az előzőekben említett szintet. Néhány állatkísérlet a piperinnel azt sugallja, hogy reprodukciós toxicitása is lehet. A kezelések megkezdésekor először keresse fel orvosát.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

A NIYODO sokrétű kínálata között Piperine-t tartalmazó termékek is rendelhetők, további részletekért kattints az alábbi termékek valamelyikére.