Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kollagén - Az egészséges bőr főtámogatója

NIYODO.hu
2022. 02. 17. 17:12:34
Kollagén - Az egészséges bőr főtámogatója

A mai témánk az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéről szól az emberi szervezetben. Sokrétű biológiai funkciókért felel, jelen van a test minden szövetében és szerkezeti alapot biztosít a bőr, izom és a kötőszövet számára is. Következzen néhány kutatási eredmény, amely a szép bőr támogatásán túl a kollagén egyéb fontos szerepeit is bemutatja.

Bőrápolás

A bevezetőben is említettük, talán az egyik legközismertebb jótékony hatását. Érdemes kiemelni, hogy a collagen belsőleg fejti ki igazán hatását a bőrre. Egyes állítások szerint, csak így érdemes alkalmazni, ha valódi változást szeretnénk bőrünkön tapasztalni. Tehát növelni kell a kollagén bevitelét étrendünkön keresztül. Milyen kifejtett hatásokról beszélhetünk pontosan?

Csökkenti a ráncokat, az UV-károsodás mértéke ellen is hasznos lehet, mindemellett hidratálttá és rugalmassá varázsolja a bőrt. Az öregedés jelei így összességében csökkenthetőek.

A ’Journal of Medical Nutrition and Nutraceuticals’ tanulmányában az egyik női kontroll csoport egy olyan keveréket fogyasztott, amely hialuronsavat, kollagént, vitaminokat és egyéb ásványi anyagokat tartalmazott. Az említett csoportnál a bőr minősége és megjelenése eredményesebb hatást keltett, tehát a bőr hidratáltsága, rugalmassága javult. Észrevehetően csökkent a ráncok mélysége.

 

Kollagén – Az egészséges bőr főtámogatója

 

Izomtömeg javítása

Több mint 50 férfi vett részt abban a vizsgálatban, ahol a részt vevők 15 gramm kollagént vagy placebo-t szedtek napi szinten. A férfiak mindeközben 12 héten keresztül rendszeres testmozgást végeztek. A vizsgált időszak végére mérhetően növekedett az izomtömeg és az erő a kollagént fogyasztó csoportnál. A kutatók következtetése alapján a kollagén fokozta a fehérje termelést, amelyek többek között az izomnövekedésért felelősek.

 

Kollagén – Az egészséges bőr főtámogatója

 

A haj és köröm egészségének javításáért is felel.  A korai őszülés, hajhullás vagy éppen a hajszálak elvékonyodásának esélye csökkenhet a megfelelő minőségű és mennyiségű kollagén bevitelével. Az is észrevehető, hogy ennek hatására a körmök gyorsabban nőnek és kevésbé töredeznek.

 

Kollagén – Az egészséges bőr főtámogatója

 

Ízületi fájdalmak enyhítésére is nagyszerű megoldást kínálhat a kollagén. Az inak és a szalagok egészségének megőrzése, illetve a porckopás és reumás megbetegedések megelőzésében is fontos szerepet játszik. A már meglévő és kialakult ízületi duzzanatokat is csökkentheti.

 

Csontrendszer

Mivel a kollagén a csontszerkezet jelentős részét képezi, és támogatja a csontok erősségét, így a csontszövet és a kollagén jelenléte egyaránt fontos. Megállapítható, hogy a kollagén a kalciummal együtt működik igazán hatékonyan, amennyiben a csont anyagcseréjének javítása a cél.

Az évek előrehaladtával a kollagén termelés mérséklődik, így az említett fehérje pótlása fontosabbá válik. Antioxidáns hatása és gyulladás csökkentő tulajdonsága mellett, hozzájárul a kalcium felszívódásához.

Egy kisebb vizsgálat keretein belül a résztvevő női kontroll csoportok egy éven keresztül kalciumot a másik csoport kalcium és kollagént tartalmazó étrend-kiegészítőket szedett. Az időszak végére a vizsgálatok szerint az utóbbiakban említett hölgyek csoportjánál alacsonyabb volt annak a fehérjének a szintje, ami a csontszövetek lebontásáért felelős.

 

Kollagén – Az egészséges bőr főtámogatója

 

Bélrendszer egészséges fenntartása érdekében, érdemes a kollagén optimális szinten tartására ügyelni, így hozzájárulhatunk a bélflóra megfelelő működéséhez.

 

A szív egyik támogatója, hiszen a szívizom sejteknek is szükségük van kollagénre. Ismét egy kisebb vizsgálat eredményére célszerű hivatkoznunk.

A vizsgálat ideje alatt a 30 résztvevő fele 16 g kollagén-tripeptidet szedett 6 hónapon keresztül. Eredményképpen az említett csoportnál csökkent a „rossz koleszterin” szintje hivatalosabb nevén lipoprotein (LDL). Továbbá jelentős változás volt megfigyelhető az artériák rugalmasságának növekedésében.

 

Kollagén – Az egészséges bőr főtámogatója

 

Mellékhatások

Általában a kollagén étrend-kiegészítők mellékhatásai enyhék, és a következő tüneteket foglalhatják magukba: hasmenés, nehézségérzet a gyomorban, kiütések. A legtöbb felnőtt esetében a kollagén étrend-kiegészítők szedése nem jelent semmilyen jelentős egészségügyi kockázatot.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

A Kollagén jótékony hatásaiért válaszd a NIYODO alábbi akciós termékeit