Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Testvajak

Szűrés

Ár
-
Kiszerelés (ml)
Gyártó
Rendezés:

A shea vaj alkalmazása a kozmetikumokban

A közelmúltban egyre többet hallunk erről az anyagról. A shea vaj fehér vagy néha krémszínű, szilárd, zsírra hasonlító készítmény, ami szobahőmérsékleten megpuhul és olvasztott vaj formáját veszi fel. Ezt az anyagot a karite fák gyümölcseiből, a shea dióból nyerik, amelyek egy kisebb avokádóra hasonlítanak. Az olajat a gyümölcs magjában található pép tartalmazza. 

A karite fák Afrikában nőnek, de meglehetősen későn, 20-30 év után kezdenek csak gyümölcsöt teremni, ráadásul az első gyümölcsökből nem származik hasznos kivonat. Minél idősebb a növény, annál több zsírsavat tartalmaz a gyümölcs és annál jobb minőségű shea vaj készíthető belőle. A finomítatlan shea vajat kézzel nyerik ki a gyümölcsből, ezért a késztermékek színe, illata és állaga is eltérő. A természetes készítmények enyhe dióillatra emlékeztető aromával rendelkeznek. A finomított termékek további tisztításon mennek keresztül. Az eredmény egy szagtalanított anyag, aminek nincs jellegzetes színe és illata, de az eredeti komponensek minden előnyös tulajdonsága megmaradt benne. 

A shea vajat elsősorban a kozmetikai iparban használják tiszta formában, de különféle szépítőszerek, például testápolók és tejek, kenőcsök és hidratálók, hajbalzsamok és samponok összetevőjeként is szolgál. Különösen népszerű ez az anyag a kéznek és a testnek készült hidratáló készítményekben, illetve az ajak és a hajbalzsamok összetételében. Allergiás megnyilvánulások, kiütések, napégés, gyulladás és rovarcsípések esetén is nagy hasznát veheted. Ezen kívül, a shea vaj segít az apró striák és ráncok kisimításában is.