Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

NIYODO.hu
2022. 03. 09. 16:24:16
Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

Az agy bioelektromos impulzusokat küld edzés során, amely folyamatnak köszönhetően összehúzódnak az izmok. Azonban nem minden izomnak adatik meg, hogy ilyen kifinomult kapcsolata legyen az aggyal, ebből következik, hogy az alacsonyabb aktivitás és impulzus miatt kevésbé fejlettek. Ezen a ponton nyújthat segítséget a Justfit EMS (elektromos izomstimuláció), amelynek gyenge elektromos impulzusai közvetlenül stimulálják a kevésbé aktív izomcsoportokat.

Az impulzus természete és intenzitása a beállított paraméterektől függ. Az elektromos impulzus hozza működésbe az izmokat.

 

Az EMS alaposan vizsgált technológia

Évtizedek óta kutatásokat végeznek a módszerrel kapcsolatban. Szakképzett trénerek felügyelete mellett történő edzések hozzájárulnak a biztonságos és hatékony használathoz, amelyben a gyakorlati tapasztalatok és a tudományos kutatások összessége is segít.

 

Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

 

Az EMS edzés ellenjavallatai

Az intenzitása miatt bizonyos egészségügyi feltételek esetén körültekintően kell eljárni. Meghatározott esetben az elektromos izomstimuláció nem alkalmazható bizonyos testrészeken, amennyiben az ellenjavallat fennáll, más esetekben azonban különböző izomcsoportokon használható az EMS.

 

Hogyan és milyen módon segíthet kondíciónk megtartásában a Justfit EMS technológia?

Agyunk elektromos impulzusokkal működteti izmainkat. Amely izomcsoportot munkára szeretnénk bírni, annak közelébe elektródákat helyezünk, amelyek segítségével összehúzódást produkálhatunk. Ebből következik, hogy egy meghatározott időegység alatt több izomra is hathatunk, így az izommunka is jelentősebbé válik és növeli hatékonyságunkat.

 

Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

 

Az EMS technológia extrémebb esetekben is, mint például egy sérülést követő állapotban is támogatást nyújthat az izomzat megtartásában vagy legalább is mérsékelheti annak leépülését.

 

Az izom összehúzódás serkenti a vér- és nyirokkeringést, így az izmok tápanyag- és oxigénellátottsága megnő, a salakanyagok pedig könnyebben távozhatnak a nyirokkeringésen keresztül.

 

Az EMS az izommerevség, izomgörcs esetén is segíthet, hozzájárulhat az izomrostok könnyebb regenerálódáshoz. Ráadásul az ízületek megterhelése nélkül edzhetjük izmainkat.

 

Mi köze az elektromos áramnak az izmokhoz?

Agyunk elektromos impulzussal bírja működésre vázizmainkat, ebbe a folyamatban lehet az EMS segítségével büntetlenül - külső impulzusokat alkalmazva - beavatkozni. A kiszemelt izom közelébe elektródákat helyezünk, melyek segítségével az akaratlagoshoz hasonló izom-összehúzódást produkálhatunk. Mivel egyszerre jóval több izomra hathatunk, az izommunka is jelentősebb, azaz rövid időn belül látványos eredményt érhetünk el, anélkül, hogy megerőltetnénk magunkat.

 

Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

 

Viszlát narancsbőr!

Az izommunka vérbőséggel jár, mely serkenti a nyirokkeringést, így a rossz vérellátású, narancsbőrös területek keringése kissé észhez tér. Azért az EMS hatását kiegészítő, rendszeres testmozgásról és a méreganyagok, zsírok kiürülését elősegítő, fokozott folyadékbevitelről se feledkezzünk el!

 

Az EMS-hez az izmok is görcsösen ragaszkodnak

Az EMS technológia sportolók és sérülést, balesetet szenvedett emberek számára életet, pontosabban izmot menthet. A stimuláció hatására bekövetkező izom-összehúzódás hőtermelődéssel jár, ez serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal az izmok tápanyag- és oxigénellátottsága megnő, a salakanyagok pedig elegánsan távozhatnak a nyirokkeringésen keresztül. Az EMS-nek köszönhetően az izommerevség, izomgörcs gyorsabban oldódik, az izomrostok pedig könnyebben regenerálódnak.

 

Te pihensz, az izmaid dolgoznak

Az elektromos izomstimuláció akkor is jól jön, ha egy sérülésből kifolyólag valakit pihenésre ítél kezelőorvosa. Az EMS-sel az ízületek megterhelése nélkül edzhetjük izmainkat, így a láblógatás nem megy az izomtömeg rovására.

Az EMS technológia fő felhasználási területei

  • ízületkímélő izomerősítés (rehabilitáció meggyorsítása)
  • izomregeneráció
  • alakformálás
  • zsírégetés
  • fogyás elősegítése
  • állóképesség fokozása

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

Több izommunka kevesebb idő alatt - Justfit EMS technológia

 

A NIYODO által kínált Justfit EMS termékek megtekintéséhez