Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
100% gránátalma koncentrátum - antioxidáns ital - 500 ml - Natur Tanya
 
Gyors kiszállítás 1 napos kiszállítás
gyorsan és pontosan
Gyors kiszállítás INGYENES szállítás
20.000 Ft kosárértéktől
Gyors kiszállítás 98% elégedettség
az árukereső alapján
Gyors kiszállítás Megbízható bolt
az árukereső alapján

100% gránátalma koncentrátum - antioxidáns ital - 500 ml - Natur Tanya

3.790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Vásárlói értékelés: Nem értékelt
Egységár: 7,58 Ft/ml
Szerezhető hűségpontok: 38
Várható szállítás: 2024. május 23.

Gránátalma héjának és magjainak préseléséből nyert koncentrátum a gyümölcshús levével és organikus szelénnel dúsítva, hogy fokozzuk az antioxidáns tulajdonságokat a sejtek védelméhez és az immunrendszer egészségéhez. Hozzáadott cukor és mesterséges színezék nélkül, már 3 éves kortól.

Gyártó: Natur Tanya

Leírás

100% GRÁNÁTALMA KONCENTRÁTUM SZERVES SZELÉNNEL

Gránátalma héjának és magjainak préseléséből nyert koncentrátum a gyümölcshús levével és organikus szelénnel dúsítva, hogy fokozzuk az antioxidáns tulajdonságokat a sejtek védelméhez1 és az immunrendszer egészségéhez2. Hozzáadott cukor3 és mesterséges színezék nélkül, már 3 éves kortól.

 • Antioxidáns forrás
 • A sejtek védelméhez
 • Az immunrendszer egészségéhez
 • Természetes gránátalmával
 • Szerves szelénben gazdag
 • Gluténmentes és vegán étrend-kiegészítő
 • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, édesítőszert és hozzáadott cukrot
 • 25 adag


100% gránátalma koncentrátum - antioxidáns ital - 500 ml - Natur Tanya

TERMÉSZETES GRÁNÁTALMA FOLYADÉK KONCENTRÁTUM, SZERVES SZELÉNNEL

Tudományos kutatásokra támaszkodva, a gránátalma összes jótékony hatását egyetlen palackba zártuk, majd szerves szelén hozzáadásával fokoztuk az antioxidáns tulajdonságokat.

A gránátalma (Punica granatum L.) igen karakteres gyümölcs, melynek értékes levét, rubinvörös bogyóiból és héjából préseljük. A gránátalma italkoncentrátum a túláradó élet kifejezője!


ÜZEMANYAG A SEJTEKNEK ÉS AZ IMMUNRENDSZERNEK.

TANKOLJUNK FEL BELŐLE!


A gránátalma koncentrátumot már 3 éves kortól fogyaszthatja az egész család.

A készítmény esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves szelént tartalmaz, amely a napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, 2hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően 1a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

100% GRÁNÁTALMA KONCENTRÁTUM - MINDEN NAP EGY KORTY AZ EGÉSZSÉGÉRT!


MIK AZOK AZ ANTIOXIDÁNSOK?

Az antioxidánsok különböző vegyületek megnevezése, amelyek a szabadgyökök megkötésére alkalmas kémiai szerkezettel rendelkeznek. Azáltal, hogy a szabad elektronokhoz kapcsolódnak hatástalanítják a szabadgyököket, így nem tudják kifejteni sejtkárosító hatásukat.

Testünk rendelkezik egy természetes antioxidáns védelemmel, tehát élettani folyamataink során is képződnek ezek az anyagok. Ilyenek például antioxidáns hatású enzimek, mint a kataláz vagy a szuperoxid-diszmutáz, vagy a vas-ionok szállítását végző transzferrin.


Ha külső forrásból szeretnénk bevinni az antioxidánsokat a természetben is megtaláljuk őket.

 • Antioxidáns hatásúak az A-, C-, és E-vitamin
 • Polifenolok, mint például a flavonoidok, melyeket leginkább a piros bogyós gyümölcsökben, vagy a rezveratrol, ami a vörösszőlő héjában, illetve vörösborokban található
 • Telítettlen zsírsavak, különösen a tengeri halakban található Omega 3 zsírsavak
 • Többszörösen telítettlen vegyületek: karotinoidok
 • Olyan esszenciális ásványi anyagok, mint a szelén és a cink


MIK AZOK A SZABAD GYÖKÖK?

A szabadgyökök párosítatlan elektront tartalmazó molekulák, amelyek ennek köszönhetően rendkívül reakcióképesek. A szabad elektronjukkal a környezetükben lévő más atomokkal vagy molekulákkal kötődnek, majd a reakció során megsemmisülnek. Ez a sejtek károsodását, vagy akár elhalását okozhatja, azonban semmi sem csak fekete vagy fehér, a szabadgyökök bizonyos formái hasznosak lehetnek a kórokozók elleni küzdelem során.

A DNS és sejtkárosító hatást másnéven oxidációnak is hívjuk, ami elősegíti a sejtek öregedését, illetve számos betegség kockázati tényezője lehet, például érelmeszesedés, cukorbetegség vagy daganatos megbetegedések.

Szabadgyökök a normál sejtanyagcsere során keletkeznek testünkben, az energiatermelő folyamatok kapcsán, illetve olyan életmódbeli tényezők hatására is képződnek, mint a dohányzás, alkoholfogyasztás, sugárzás, fertőzések és bizonyos ételek vagy gyógyszerek fogyasztása.


SEJTKÁROSÍTÓ OXIDATÍV STRESSZ

Szervezetünk kiegyensúlyozott működése érdekében tehát megfelelő antioxidáns és szabadgyök megoszlásra van szükség. Egyik irányba történő eltolódás sem kedvező az élettani folyamatok szempontjából, de az antioxidánsok külső forrásból való pótlása nélkül a szabadgyökök a minket érő negatív környezeti hatások miatt túlsúlyba kerülhetnek. Ezt az állapotot oxidatív stressznek nevezzük.

Az antioxidánsok a szabadgyökök megkötésére hivatottak, ezzel megakadályozva annak sejtkárosító hatását, és az oxidatív stressz kialakulását.


MIT JELENT MINDEZ A GYAKORLATBAN?

 • Támogatják az immunrendszer egészséges működését
 • Hozzájárulnak a szív-és érrendszer egészséges működéséhez
 • Segíthetnek a magas vérnyomás megelőzésében
 • Enyhítik a belső gyulladásokat
 • Részt vesznek a szervezet homeosztázisának fenntartásában


MITŐL EGÉSZSÉGESEK A FRANCIÁK? - FRANCIA PARADOXON

A paradoxon azon alapul, hogy Franciaországban hagyományosan magas az állai eredetű, telített zsírtartalmú étrend, melynek ellenére, alacsonyabb a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők aránya más országokéhoz képest.

Azóta számos kutatás megerősítette, hogy a kulcs a franciák mértéktartó és minőségi vörösborfogyasztása. A vörösborban található rendkívül magas antioxidáns tartalmú rezveratrol az oka az ilyen jellegű betegségek alacsony számának.


MIT KELL TUDNI SEJTJEINK VÉDELMÉRŐL?

Bizonyos minket érő hatásokra a szervezetben a szabadgyökök száma megnő, ilyenek lehetnek különböző betegségek, vagy a stressz. Ugyanakkor a kor előrehaladtával a szervezetben az antioxidánsok hatása, illetve mennyisége is csökken.

A szabadgyökök túlsúlyba kerülésével szervezetünkben oxidatív stressz állapota állhat be, ami nem minden esetben káros. A fizikai aktivitásból adódó fokozott szabadgyök képződés például átmeneti oxidatív stresszt okoz az izmokban, ami szabályozza a szövetek növekedését, és serkenti az antioxidáns termelődést. A hosszú távon fennálló oxidatív stressz viszont bizonyítottan károsítja a szervezet sejtjeit, ami hozzájárul az öregedéshez és számos betegség kialakulásához.


A KÖVETKEZŐ ÉLETMÓDBELI VÁLTOZÁSOK SEGÍTENEK AZ OXIDATÍV STRESSZ CSÖKKENTÉSÉBEN:

 • Egészséges, antioxidánsokban gazdag táplálkozás
 • Feldolgozott élelmiszerek kerülése
 • Testmozgás beiktatása a mindennapokba
 • Kevesebb stressz
 • Dohányzás elhagyása
 • Alkoholfogyasztás mérséklése


MIRE JÓ A SZERVES SZELÉN?

Szervezetünknek viszonylag kevés szelénre van szüksége, de a talaj szelén szintje Kelet-Európában alacsony, így nehéz bevinni a megfelelő mennyiséget belőle. Ezért nem meglepő, hogy több európai országban általánosnak mondható probléma, hogy az emberek nem rendelkeznek megfelelő szelén szinttel.

Az élelmiszerekben csökkent mennyiségben jelen lévő szelént a szakemberek a földek és gyakran fogyasztott élelmiszerek szelén dúsításával próbálják orvosolni. Szelént természetes formában tartalmazó élelemiszerek listája nem túl hosszú, de ilyen például a paradió, amelyből pár szem is tartalmazza a napi optimális beviteli mennyiséget. Esszenciális ásványi anyag révén szervezetünk nem képes előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk.


A szelén egy antioxidáns hatással rendelkező nyomelem. Szervezetünkben 25 szelénfüggő enzim található, melyeknek funkciója sokrétű, így a szelén számos területen segíti szervezetünk működését:

 • Támogatja az immunrendszert, számos a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat zajlik a jelenlétében
 • Segíti a pajzsmirigy működését
 • Nehézfémekhez kötődik, így mérsékeli például a higany mérgező hatását
 • Részt vesz a glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében, szelén hiányában az enzim nem képes ellátni a feladatát
 • Részt vesz a neurotranszmitterek előállításában, a demencia kialakulásával is összefüggésbe hozzák hiányát
 • Segíti a spermiumképződést
 • A lipidek kémiai védelmével hozzájárul a sejteket határoló membánok állagmegóvásához
 • Szelénpótlás hatására csökkenhet a koponyaűri nyomás által kiváltott fejfájás


HONNAN SZÁRMAZIK A GRÁNÁTALMA? (MÍTOSZOK)

A gránátalma Közép-Ázsiai eredetű, az egyik első háziasított gyümölcsfa volt a keleti mediterrán térségben. A gyümölcsöt Krisztus előtti 3. évezred közepétől említik mezopotámiai ékírásos feljegyzések. Kr. e. 14. századi Törökország partjainál fellelhető hajóroncsnál is találtak gránátalma maradványokat.

A hajón ezen kívül parfümöt, elefántcsontot, és arany ékszereket szállítottak, ami arra utal, hogy a gránátalma luxuscikknek számított abban az időben. Az egyéb bronzkori gránátalma maradványok elit lakóházakból kerültek elő, ami szintén alátámasztja ezt a következtetést. A Közel-Keleten a mai napig nagy becsben tartják, a Koránban is gyakran említik.

A görög mondavilág szerint az első bokrokat Afrodité ültette Héra tiszteletére, illetve Hadész gránátalmával kínálta elrabolt feleségét Perszephonét, hogy az istennő mindig visszatérjen hozzá az alvilágba. A gránátalma Hérára és Perszephonéra utalva a termékenység jelképeként tartják számon.

Dél-Kínában és Délkelet-Ázsiában is széles körben termesztik, a Selyem út mentén terjedhetett el, illetve a tengeri kereskedők hozhatták be a gyümölcsöt. Koreában és Japánban is rendkívül elterjedt, ahol számos új fajtáját fejlesztették ki. Később a spanyol gyarmatosítók vitték át Dél-Amerikába.Alkalmazás:

Napi 20 ml (2 evőkanálnak megfelelő mennyiség), lehetőleg reggel éhgyomorra, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.

Adagolási időtartam: Minimum 75 nap (3 palack), maximum 125 nap (5 palack).


OGYÉI notifikációs szám: 29516/2022100% gránátalma koncentrátum - antioxidáns ital - 500 ml - Natur Tanya

1 adag: 20 ml (2 evőkanál)

25 adagot tartalmaz

Megnevezés/ 20 ml-ben (2 evőkanálban)/ 100 ml-ben
Energia
35 kJ/8 kcal173 kJ/41 kcal (RI%*:2%)
Zsír
 amelyből telített zsírsavak
0 g
0 g
0 g (RI%*:0%)
0 g (RI%*:0%)
Szénhidrát
 amelyből cukrok
1,9 g
1,5 g
9,5 g (RI%*:3,65%)
7,5 g (RI%*:8,33%)
Rost0,2 g1 g (RI%*:-)
Fehérje0,04 g0,2 g (RI%*:0,4%)
0,01 g0,05 g (RI%*:0,83%)
Gránátalmalé20,6 g103 g
Szerves szelén (L-szelenometioninból)55 µg (100%**)275 µg (500%**) 

*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.


Összetevők:

gránátalma (Punica granatum L.) gyümölcslé, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), szerves szelén (L-szelenometionin), aroma. 3Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Figyelmeztetés:

A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb instrukciókat.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után, hűtőben tárolva 1 hónapig fogyasztható.

 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, amennyiben a napi adagban levő 1,9 g szénhidrátot beleszámolják szénhidrátkövető diétájukba
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Mindent megteszünk azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor, ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny. Az instrukciók betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen károkért nem vállalunk felelősséget.

Cikkszám: 8002738922052

Vonalkód: 8002738922045

Vásárold meg most szuper áron 100% gránátalma koncentrátum - antioxidáns ital - 500 ml - Natur Tanya termékünket és válogass több étrend-kiegészítőnk és szépségápolási termékünk közül és valóra váltjuk álmaid! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak, ami azt jelenti, hogy 24 órán belül megkaphatod rendelésed!

Használtad már? Segíts Te is másoknak és írd meg a véleményed

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták