Inzulinrezisztencia, vércukor szint
Hogyan lehetséges a normál vércukor szint megtartása?
A normál vércukor szint nemcsak az általános egészségi állapot érdekében fontos, hanem a falási rohamok elkerülésének kapcsán is. A szervezet optimális működéséhez zsírokra, fehérjékre és szénhidrátokra is szükség van. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy ez utóbbiak okozzák az elhízást. A dolog azonban bonyolultabb ennél. A felsorolt makrotápanyagok forrására érdemes a hangsúlyt helyezni. A mindennapokban szükséges energia biztosításához a szénhidrátról nem javasolt lemondani, mindössze annak forrását célszerű helyesen megválasztani. A tészta és a finomított lisztes ételek helyett, a hajdina, a köles, vagy például a quinoa remek választásnak bizonyul.
A normál vércukor szint megtartása nagyon fontos
A normál vércukor szint nem pusztán a cukorfogyasztással hozható összefüggésbe. A finomított lisztes péksütemények, kenyerek, a tésztás ételek mértéktelen fogyasztásával folyamatos éhségérzet is gyötörhet. Az alapanyagok körültekintő megválasztásával már sokat tehetsz az inzulinrezisztencia elkerülésének érdekében. Ez gyakorlatilag a 2-es típusú cukorbetegség előszobája. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal többen érintettek hazánkban, mint ahányan tudatában vannak az aktuális állapotuknak. Tudtad, hogy vannak olyan étrend-kiegészítők, amelyek segítenek a normál vércukor szint fenntartásában? A króm kifejezetten javasolt a fogyni vágyóknak. A nélkülözhetetlen nyomelemet a szervezet nem tudja előállítani, így kívülről kell bevinni. Legjobb forrása a sörélesztő, de a máj és a sajt is tartalmazza.