Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A megfelelő szájápolás

NIYODO.hu
2023. 02. 09. 10:00:00
A megfelelő szájápolás

A megfelelő szájápolási rutin kialakításával megelőzhetjük a fogak szuvasodását, az ínygyulladást és a fogágybetegségeket is. Emellett persze fontos a rendszeres, professzionális ellenőrzés fogorvos által, hogy az esetleges, kialakulóban lévő problémákat időben kezelni tudja. Mit tehetünk naponta az egészséges fogakért? Hogyan válasszuk ki a fogkrémünket? A gyermekek hogyan ápolják fogaikat a mindennapokban? Ezekre keressük az alábbiakban a válaszokat.

A szájápolás célja

Egy jó szájápolási rutin feladata, hogy megakadályozza a lepedékek, fogkő kialakulását a fogakon, valamint segít megelőzni különböző betegségeket is. A fogszuvasodás és más ínybetegségek fogvesztésen túl más krónikus betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, mint például a szívelégtelenség, stroke, ízületi gyulladás vagy éppen a cukorbetegség. 
A fogkefék, a fogselyem, a megfelelő fogkrémet, szájvizek és a rendszeres szűrővizsgálatok, valamint az egészséges táplálkozás fontos szerepet játszanak a fogak épségének megőrzésében.

A helyes fogmosás

Közismert, hogy a napi kétszeri alapos fogmosás a szájhigiénia alapja. Minden reggel és este szánj 2 percet a fogmosásra, és ne feledkezz meg arról, hogy a fogkeféket 3-4 havonta cserélni kell. A helyes technika is fontos fogmosáskor, ezekre figyelj: 

  • ügyelj a fogkefe méretére, hogy könnyen elérd vele a fogaidat
  • a fogkefét 45 fokos szögben tartsd az ínyhez viszonyítva
  • alaposan tisztítsd meg a fogak belső, külső és rágófelületeit is
  • gyengéden, rövid mozdulatokkal, körkörösen mozgasd a fogkefédet
  • ne feledkezz meg a nyelv tisztításáról sem, hiszen baktériumok tárháza lehet

A jól megválasztott fogkrém

Ha megfelelő terméket választottunk fogmosáshoz, akkor az hozzájárul a fogsor egészségéhez. Több tanulmány is kimutatta, hogy a természetes alapanyagú fogkrémek hatákonyak, és felveszik a harcot az esetleges lerakódásokkal, megszüntethetik a fogínygyulladást, valamint a fogszuvasodás ellen is bevethetők. Kínálatunkból válogathatsz érzékeny és normál fogakra való termékek közül is.

Aloe Verát tartalmazó fogkrémeink jó választásnak bizonyulhatnak, ha még nem találtad meg a számodra ideális készítményt. Ezek ugyanis gyulladáscsökkentő hatásúak, kiemelt szerepük van a fogak, fogíny épségének megőrzésében. Emellett pedig friss érzetet biztosítanak fogmosás után. Aloe vera koncentrátum gélt vagy Aloe vera propoliszos krémet is bevethetsz fogínygyulladás esetén, hiszen ezek nyugtatják az ínyt, azonnali hűsítő hatásúak, és nem feledkezhetünk meg a magas aloe vera tartalmukról sem!

Fogak ápolása gyermekeknél

A napi szájápolást már érdemes akkor elkezdeni, amikor a legelső fogak kibújnak. A gyermeknek kifejlesztett termékek között már találhatunk olyat is, ami babakortól használható. Az ő esetükben is fontos figyelmet kell fordítani a megfelelő fogkefe kiválasztására. A gyermek fogkrémek a hagyományosokhoz képest sokkal kíméletesebbek.

A fenti tanácsok elsajátításával könnyedén kialakítható egy megfelelő szájápolási rutin, amely biztosítja számunkra az egészséges fogakat és fogínyt! Szerezd be a NIYODO kínálatából a megfelelő termékeket hozzá!
 

Rólunk mondták