Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

NIYODO.hu
2022. 02. 08. 11:54:15
MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

Mi is pontosan az MSM? A Metil-szulfonil metán a szerves kén egyik formája. Természetes módon megtalálható az emberi testben. Ezen kívül az említett szerves kéntartalmú vegyület természetesen fordul elő zöldség-gyümölcs és állati eredetű táplálékokban. A mai bejegyzésben az emberi test negyedik leggyakoribb ásványi anyagának tekinthető MSM jótékony hatásaival ismerkedhetünk meg.

Előfordulása

A növények és tejtermékek, illetve bizonyos húsok, mint a baromfi természetes összetevője. Zöldségek közül például brokkoli, hagyma, káposzta, kelbimbó, spárga és pirospaprika.

A tojás, tenger gyümölcsei, tengeri moszatok, hínárok, algák szintén tartalmazzák az MSM-et.

 

MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

 

Miért érdemes az MSM bevitelét optimális szinten tartani?

Kutatási eredmények szerint több tucat betegségre lehet gyógyhatással, csökkentheti a fájdalmas tüneteket. Az immunfunkciókat javíthatja és elősegítheti a krónikus gyulladások csökkenését.

Természetes forrása a biológiailag hasznosítható kének, így hatékony funkciója és jótékony hatása a szervezetben a kénhez köthető. Kijelenthető, hogy lényegében több száz élettani folyamat lényeges eleme.

 

MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

 

Az MSM ismert hatásai a szervezetre

Kénnek az immunrendszer erősítésén és a normál sejtaktivitás optimalizálásán felül számos előnye ismert.

Bőrünk néhány fontos építő kövét óvja. A kollagénről ismeretes, hogy a bőr rugalmasságát javíthatja, a ráncosodás mérséklésében és a kiszáradt, repedezett bőr megelőzésében játszik szerepet. Az MSM itt lép a képbe, mivel segít megtartani az értékes kollagént és kreatint az emberi szervezetben. Korunk előrehaladtával könnyebben veszítünk az említett „építőkövekből”, így fenntartásukhoz célszerű alkalmazni az MSM kiegészítőket.

A hajápolás terén is megfigyelhető jótékony hatása. Visszatekintünk ismét a kollagénhez illetve a kreatinhoz. Gyakran megtalálhatjuk a kollagént és a keratint hajápolási termékekben is. Nem véletlenül, hiszen a haj szilárdságának, tartósságának és összességében az egészséges megjelenésének fő támogatója, ráadásul a hajhullás folyamatát is segíthet visszaállítani.

 

MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

 

Segít az ízületi gyulladások kezelésében. Mindamellett, hogy csökkenti a gyulladásos reakciókat, elősegíti a test új ízület- és izomszövetének kialakulását.

A kutatások szerint segíthet a kötőszövetek kialakításában és helyreállíthatja az ínakat, ínszalagokat, és ízületek. Így a térd és hát problémák, illetve a korlátozottabb mozgás tünetei csökkenthetőek.

Az MSM-ben lévő kén jótékony szerepe az emésztésben. Csökkentheti a gyulladásos reakciókat bizonyos élelmiszerek esetében. Támogathatja az emésztőrendszer belső nyálkahártyájának felépítését.

Izomfájdalom csökkentése. Ennek egyik oka, hogy az MSM segít kordában tartani az izomunkát kísérő melléktermékeket a szervezetben, mint például a tejsav. A The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness című tanulmányban rávilágítanak arra, hogy egy 10 napos MSM „kúrát” követően az antioxidánsra gyakorolt hatáson keresztül csökkent az izomkárosodás. Hogyan lehetséges ez?

Ismét köszönettel tartozunk a kéneknek.

Segít helyreállítani az izmok rostos szövetsejtjeit. A sejtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét visszaállíthatja az izmokban, így a tápanyagok egyszerűbben átjutnak a szöveteken, amiből következik, hogy könnyebbé válhatnak bizonyos gyógyulási folyamatokat. Lényegében így kevesebb idő is elegendő lehet a teljes felépüléshez, valamint csökken a nyomás, a fájdalom és a görcsök mértéke.

 

MSM - Az emberi szervezet negyedik leggyakoribb ásványi anyaga

 

Mellékhatások

Összességében az MSM, mivel teljesen természetes és eredendően megtalálható az emberi szervezetben így a meglévő információk szerint jól tolerálhatónak tűnik. Enyhe mellékhatások adódhatnak néhány ember esetében. Ezen ritka esetekben leginkább emésztési zavarokat, a gyomorrontást, hasmenést, valamint a bőr és a szem irritáció tapasztalható. Vérhígító gyógyszereket szedők számára nem alkalmas a szívre és a szív- és érrendszerre gyakorolt esetleges mellékhatások miatt. Várandósság ideje alatt, érdemes orvossal egyeztetni az MSM alkalmazását illetően.

 

Összegzés

A metil-szulfonil-metán (vagy dimetil-szulfont vagy DMSO2), általunk is használt egyszerűbb megnevezése az MSM. Ásványi anyag szempontjából a negyedik helyet foglalja el szervezetünkbe.

Kimutatások alapján elmondható, hogy csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. Továbbá kiemelt hatásai közé tartozik az emésztés, ízületi gyulladások, bőr és hajápolás jótékony kezelése. Emeli az immunitást és az energia szintünket, érelmeszesedés gátló hatása is ismeretes.

Mellékhatásait tekintve a jól tolerálható kategóriába tartozik. Néhány esetben emésztési problémák jelentkezhetnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

A NIYODO az alábbi MSM-et tartalmazó termékeket javasolja