Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sima bőr, gyönyörű megjelenés - Ismerd meg a különböző szőrtelenítési módszereket

NIYODO.hu
2023. 05. 25. 10:00:00
Sima bőr, gyönyörű megjelenés - Ismerd meg a különböző szőrtelenítési módszereket

A sima bőr régóta divat a hölgyek körében, többféle szőrtelenítési módszert ismerünk, amelyek közül egy nő akár többet is kipróbál élete során. Természetesen az is előfordulhat, ha valaki nem használ ilyen eszközöket, és a természetesség híve. Cikkünkben bemutatjuk az elérhető szőrtelenítési technikák előnyeit, hátrányait, amelyek segíthetnek kiválasztani a számunkra megfelelő módszert, ha mégis a szőrtelenítés mellett döntenénk.

Borotválkozás

Mindannyian jól ismerjük a borotvát, a legtöbb nő fürdőszobájában megtalálható pár darab. Ennek a pengével ellátott készüléknek a használata nagyon egyszerű: a borotválkozó géllel, habbal bekent felületen, szőr növekedési iránnyal ellentétesen végig húzzuk, a bőr felszínén pedig elvágja a szőrszálakat. Ez a módszer rendkívül gyors, egyszerű és fájdalommentes, ám ennek alkalmazása gyakori, mivel a szőrszálak gyorsan visszanőhetnek, bőrirritáció is felléphet, és a benőtt szőrszálak is okozhatnak fejtörést számunkra.

Szőrtelenítő krémek

A szőrtelenítő krémek különböző kémiai anyagokat tartalmaznak, amelyek segítségével képesek eltávolítani a nem kívánt szőrszálakat. A krémek használata egyszerű: egy spatulával fel kell vinni a felületre, megvárni a hatóidőt, majd el kell távolítani szintén a spatula segítségével, és máris elértük a kívánt eredményt. Tartóssága hosszabb, mint a borotváé, tovább marad sima és szőrmentes a bőrünk, ugyanakkor könnyen felléphet bőrirritáció, pirosodást és kipattogást is tapasztalhatunk, valamint a krémeknek az illata sem épp a legkellemesebb.

Gyantázás

A gyantázást rengetegen választják, nem véletlen: nagyon hatékony és népszerű. A folyamat előtt érdemes olyan terméket használni, amely felkészíti a bőrünket a gyantázásra. Az aloe verás gyantázás előtti gél zsírtalanítja a bőrünket, ennek köszönhetően a gyanta sokkal jobban tapad majd a bőrünkhöz. A gél véd a gyulladásoktól és hidratálja is bőrünket. A gyantázás során felvisszük a szőrteleníteni kívánt felületre a gyantát, végül hirtelen “leszakítunk” a gyantapapír segítségével, ezzel eltávolítva a szőrszálakat gyökerestől. A gyantázás hosszan tartó eredményt nyújt, lassabban nőnek vissza a finomabb szőrszálak. A procedúra után ne feledkezzünk el a hidratálásról, nyugtatásról: használjunk gyantázás utáni nyugtató gélt!
Nagyon népszerűek még a cukorgyanták is, ami természetes szőrtelenítést ígér, irritációk és vegyi anyagok nélkül. A szőrszálakat gyökerüknél fogva távolítja el, és megszünteti a gyulladásokat okozó befelé növekvő szőrszálakat is. Ez a gyantatípus 3-4 hétig tartó simaságot biztosít számunkra.

Epilátor használata

Az epilátor készülékek használata során apró kis fogók kihúzzák a szőrszálakat a gyökereknél, így hosszantartó eredményt érhetünk el vele. Azonban az epilátorral való szőrtelenítés rendkívül időigényes, fájdalmas lehet, és bőrirritációk is jelentkezhetnek. 


Szőrtelenítés lézerrel vagy IPL technológiával

Nagyon népszerűek ezek a módszerek is, hiszen célzottan hatnak a szőrszálakra, és hő hatására pusztítják el a szőrtüszőket. A hosszantartó eredmény mellett lassul a szőrnövekedés is, azonban a költségei viszonylag magasnak mondható, és szakemberre is szükségünk lesz, ha ezekkel a technológiákkal szeretnénk megszabadulni a szőrszálainktól. 

Bármelyik szőrtelenítési módszert is válasszuk, fontos figyelmet fordítanunk az utókezelésre! Használjunk rendszeresen testápolót, hogy hidratáljuk a bőrünket, valamint testradírt is, amellyel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, ezzel megakadályozva a szőrbenövéseket, amelyek igencsak fájdalmas pillanatokat szerezhetnek nekünk.

A NIYODO kínálatában megtalálod a gyantázáshoz fontos kellékeket, mint például a gyanta, gyantapapír, elő- és utóápoló gél, patronos gyantázógépeket, valamint a testápolási kellékeket is!

Rólunk mondták