Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tesztoszteron - A testsúly optimalizálás támogatója

NIYODO.hu
2022. 02. 22. 13:50:22
Tesztoszteron - A testsúly optimalizálás támogatója

Mielőtt kitérnénk mai bejegyzésünk tárgyára, azaz a tesztoszteron funkcióira mind a női, mind a férfi szervezetben, előtte érdemes tisztáznunk, hogy: Testünk miként termeli a tesztoszteronnak nevezett hormont?

A nők és a férfiak szervezete egyaránt termeli a tesztoszteront. A férfiak esetében megközelítőleg 95% termelődik a nemi szervben található sejtek egy része által. A hölgyek esetében a nemi mirigyek felelősek a tesztoszterontermelés 50%-káért. A fennmaradó hiány kiegészítése mind a két nem esetében a mellékvese szerepkörébe tartozik.

 

Tesztoszteron – A testsúly optimalizálás támogatója

 

Mi a funkciója a tesztoszteronnak a férfi, illetve a női szervezetben?

Két csoportra osztható a szerepköre, így anabolikus és androgén hatásokra oszthatjuk a funkcióit. Androgén hatása a férfi nemi szervek kifejlődését biztosítja, ebből következően a másodlagos nemi jellegek kialakításáért is felelős.

Anabolikus hatása a testépítésben jelent kiemelt fontosságot.

A hölgyek esetében szintén felelős a szőrzet és a haj növekedéséért. Segíti a petefészek normál működését továbbá a bőr, izom és csontok normál felépítésének egyik támogatója. Így fontos a női szervezetben is a tesztoszteron, viszont az optimális, egészséges működéshez, lényegesen alacsonyabb hormonszint szükséges.

 

Tesztoszteron – A testsúly optimalizálás támogatója

 

  • Agy: Javítja a megismerést, a memóriát, a nemi vágyat.
  • Szív: Javítja a szív teljesítményét és a vér áramlást, illetve serkenti a vörösvértestek képződését.
  • Csont: A csontok növekedésében és a csontsűrűség megtartásában is szerepet játszik.
  • Izmok: Emeli a fehérje szintézist, így növeli az izomtömeget és az erőt.
  • Testzsír: A zsír felvételét és a zsír tárolását blokkolja, ráadásul növeli a zsírégető receptorok számát. 
  • Bőr: Támogatja a kollagén termelést.

 

A tesztoszteron miként hat a testzsírra, a súlyra és az izomzatra?

A vizsgálat alapját több ezer olyan 21-37 éves férfi résztvevő biztosítja, akik nem végeznek testmozgást. Hetente 200mg vényköteles tesztoszteron enanthátot jutattak a kontrolcsoport szervezetébe minden héten. A hat hónapos időszak alatt, így a tesztoszteron szintjük 91,1 százalékkal növekedett

Eredményképpen a sovány tömeg 9,6%-kal, a testzsír 16,2%-kal csökkent. Megállapították, hogy a tesztoszteron kiegészítésnek köszönhetően, jelentős mértékben növekedett a sovány izomtömeg és csökkent a testzsír, és érzékenyebbé vált a test az inzulinra.

 

 

Tesztoszteron – A testsúly optimalizálás támogatója

 

Az egyik legnagyobb hatás a zsír és glükóz anyagcseréjében és az izomnövekedésben figyelhető meg. További adatok azt is elárulják, hogy a testmozgás, illetve az étrend megváltoztatása nélkül két év alatt 11,5 kilóval csökkenhet a testtömeg.

 

 

Milyen tüneteket produkálhat a magas tesztoszteron szint?

Időnként ingerlékenységet vagy agresszivitást. Megfigyelhető a fokozott testtömeg növekedés, intenzívebb szőrnövekedés. Továbbá a magas tesztoszteron szint fokozza a nemi vágyat.

 

 

Mit okozhat az alacsony tesztoszteron szint?

Az izomzat és a szőrnövekedés mértéke csökken. A csontritkulás mértéke emelkedhet, az érelmeszesedés valószínűsége emelkedhet, csökken az inzulin érzékenység. A nemi vágy és a spermiumok száma csökken.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen blogbejegyzésben található információk nem orvosi tanácsadás céljából kerülnek nyújtásra és nem is tekinthetők orvosi tanácsnak vagy a NIYODO által gyártott, illetve forgalmazott termékek helyes alkalmazásával kapcsolatos útmutatásnak.

 

Tesztoszteron – A testsúly optimalizálás támogatója

 

A megfelelő tesztoszteron szint optimalizálásért válaszd a NIYODO alábbi termékeit.